top of page

Çocuklara Otizmi Anlatan Kitap "Arkadaşımla Bir Gün"

Yazarın fotoğrafı: Gökhan DumanlıGökhan Dumanlı

Güncelleme tarihi: 6 Kas 2020


Çocuklara Otizmi Anlatana Kitap:

"Arkadaşımla Bir Gün"

Bu başlık benim için çok kıymetli çünkü tam da bu amaçla çıktık yola.

Bundan tam 1 yıl önceydi.

Sevgili Tohum Otizm Vakfı ile oturup bir toplantı yapmıştık ve onlara böyle bir kitap yazmak, çocuklara daha okul öncesinden başlayarak ve ilkokul seviyesine de hitap edecek bir hikaye ve etkinlik kitabı yazmak istediğimi söylemiştim.

Böylelikle de otizmli çocukların arkadaşlarının otizmi ve otizmli arkadaşlarını daha kolay anlamalarını sağlamayı amaç edinmiştim.

Onlar da bu projeye çok sevinmişti ve ben yazmaya başlamıştım. Yazma süresince vakıfın çok değerli uzmanlarıyla da hep iletişim halinde kalarak ve her satırın üzerinden geçerek beraber çalıştık.

Kitabı tamamlayıp bitirdikten sonrada mesleğini aşkla yapan Uzm. Klinik Psikolog Meltem Sezer'de kitabımızın pedagojik değerlendirmesini yaptı.

Sevinçle beni aradı, “bu kitabı tüm çocuklar okumalı” dedi. “Pedagojik olarak zaten her şeyi düşünmüşsün” diye ekledi.

Ve bütün çocuk kitaplarımın yayıncısı çok kıymetli yayınevim Mavi Bilye Yayınları kitabı 2 Nisan Dünya Otizm Günü’ne ve bu ayın farkındalık ayı olması sebebiyle de bu zamana yetişmesine büyük önem verdi ve harika ekibi, ülke olarak böylesi zor bir dönemden geçerken bile var gücüyle çalışıp kitabı basıma yetiştirdiler.

“Bu sıkıntılı günlerde bu kitap herkese iyi gelecek o yüzden yetiştirmeliyiz, aileler de öğretmenler de çocuklarına tam da bu dönemde farklılıkları anlatmalılar” diye de bana not gönderdiler. Ne desem az kalır onlara💙

Kitap çıktığı gün itibariyle yayınevine gelen mesajları, mailleri ve basından gelen ilgiyi takip ediyor ve çok mutlu oluyorum. Paylaşımlarınız çok kıymetli🙏🏻 Bu kitap hepimizin ve her ailenin her evin kitaplığında olması en büyük arzumuz.

Kitabımız hikaye ve etkinliği çocuklara bir arada sunuyor ve öğrenirken eğlenmelerini de sağlıyor.

Doğada otizmli arkadaşıyla zaman geçiren Burak'ın hikayesi anlatılırken otizmli bir arkadaşa sahip olmanın nasıl bir deneyim olduğundan bahsediliyor. Doğayı ve doğanın güzelliklerini keşfederken kendilerindeki benzerlikleri, farklılıkları da fark ediyorlar. Ve tıpkı doğadaki renkler gibi hepimizin bu hayatta farklı birer renk olduğunu çok daha iyi anlıyorlar.

Kitabımızın bu içerikle Türkiye’de yazılmış bir ilk kitap olduğunu da ayrıca belirtmek istem. Kitabın tüm çocuklara ulaşması, ışık olması bu farkındalığın 7’den 70’e herkese ulaşması hepimizin elinde. Lütfen mümkün olduğunca paylaşalım.

Bu kitabı öğretmenler, sınıflarında öğrencilerinin otizmi daha kolay anlamaları için bir etkinlik kitabı olarak kullanabilirler. Aynı zamanda aileler de çocuklarıyla birlikte evde kitabı okuyabilir, etkinlikleri birlikte çalışabilirler. Böylece tüm aile üyeleri de otizm konusunda bilgilenebilir ve çocuğun otizmli arkadaşıyla ilişkisine daha kolay rehberlik edebilirler.

"Arkadaşımla Bir Gün" tüm kitap satış noktalarında ve online kitap satış sitelerinde!

Sevgi, Işık ve Zarafetle...

Gökhan Dumanlı Eğitimci Yazar


Kitaba Ulaşabileceğiniz Bazı Linkler:



210 görüntüleme0 yorum

Comentários


logo_siyah_sarı.PNG

Zarafet Akademi
10 Yaşında!

Bireysel ve Kurumsal Eğitim ve Seminerler...
Öğretmen, Öğrenci, Aile Eğitim ve Seminerleri..
Televizyon Programları...
Gazete ve Dergi Röportajları...
Kitap İmza Günleri ve Söyleşiler...

Binlerce Akla ve Kalbe Dokunmanın Mutluluğuyla Geçen 10 Yıl...

İlginize teşekkürlerimizle...

Akademiye Ulaşmak İçin:

değerler_kitap.jpg

Değerlerlerimiz ve Görgü Ders Kitapları 1.2.3.4. Sınıf

Eğitimci Yazar Gökhan Dumanlı'nın kaleme aldığı ve Mavi Bilye Yayınları'ndan çıkan "Disiplinlerarası Değerlerimiz ve Görgü" ders ve etkinlik kitapları, 1.sınıftan 4. sınıfa kadar her sınıfın kendi seviyesine göre özel olarak hazırlandı ve Türkiye'de bu alanda yazılmış ilk kitaplar olma özelliğini taşıyorlar.

Detaylı Bilgi Almak İçin:

işte farkı sen yarat_post.JPG

Betûl Mardin'in Hayatı İlk Kez "İş'te Farkı Sen Yarat'da!

"İş'te Farkı Sen Yarat" kitabımın önsözünü yazan çok değerli hocam Betûl Mardin'in hayat hikayesi de Türkiye'de ilk defa "Bir Yaşama Sanatı Ustası: Betûl Mardin Özel Bölümü" başlığı ile bu kitabımda sizinle.
"İş'te Farkı Sen Yarat" tüm kitap satış noktalarında!

 

İş'te Farkı Sen Yarat

b78dd3e1-999d-49bc-8950-74001c069000 2.JPG

Gökhan Dumanlı'ya Sektörün En İyisi Ödülü!

Eğitim Yazar Gökhan Dumanlı, Open Stage Sektörün En İyileri Ödül Töreni'nde Türkiye de bir ilk olan Zarafet Akademi'nin kurucusu olma ve eğitim dünyasına sağladığı katkılardan ötürü Sektörün En İyisi Ödülü'yle taçlandırıldı.

Öykü Serter'in sunumuyla gerçekleşen gecede Gökhan Dumanlı'ya ödülünü Banu Noyan, takdim etti.
 

Dergiyi Okumak İçin:

IMG_4345.jpg

"Arkadaşımla Bir Gün" Otizm Konusunda Farkındalık Yaratıyor!

Eğitimci Yazar Gökhan Dumanlı'nın kaleme aldığı ve Mavi Bilye Yayınları'ndan çıkan "Arkadaşımla Bir Gün" otizmli çocukların arkadaşlarının otizmi anlamalarına yardımcı olmak amacıyla yazıldı.

Tohum Otizm Vakfı ve Gökhan Dumanlı işbirliği içinde hazırlanan kitap aynı zamanda bu alanda bu içerikle yazılmış bir ilk kitap!

Kitaba Ulaşmak İçin:

seminer 7 hayat ve zarafet.JPG

Türkiye'nin Zarafet Temalı İlk Youtube Kanalı

Eğitimci Yazar Gökhan Dumanlı, kişisel gelişimden, iş hayatına, aile ve çocuk iletişiminden, yaşama dair konulara geniş yelpazede anlatımlar yaptığı ve zarafet kurallarını anlattığı eğitim videolarıyla Youtube'da sizlerle...

Kanala ulaşmak ve abone olmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.
 

İyi seyirler...

Videolara Ulaşmak İçin:

3878159f-f570-4c12-b624-6532cac9fb4d_edited.jpg

Gökhan Dumanlı, Robb Report Söyleşisi Yayında!

Eğitimci Yazar Gökhan Dumanlı, Zarafet Akademi'nin 10.yılında dünden bugüne neler başardığını Robb Report dergisinin kasım sayısına anlattı.

Gökhan Dumanlı'nın mevcut kitaplarından ve yeni projelerinden de bahsettiği röportajı okumak için cep telefonunuzdan online dergilik uygulamasını yada derginin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Keyifli okumalar dileriz!

Detaylı Bilgi Almak İçin:

PHOTO-2023-01-26-19-07-59_edited.jpg

Sevinç Atabay
"Eğitim Zihnin Özgürleşmesidir"

Eğitimci Yazar Gökhan Dumanlı,
11. kitabı Sevinç Atabay - "Eğitim, Zihnin Özgürleşmesidir" kitabıyla sizlerle.

Kitabın geliri Denizli Honaz İlkokulunun yapım ve onarımı için kullanılacaktır.
 

Tüm kitapçılardan ve online kitap satış sitelerinden temin edebilirsiniz.

Kanala Ulaşmak İçin:

typorama 10.PNG

Hayatın İçinden Yazılar Sitenin Blog'unda!

Hayatın içinden yazı ve paylaşımlarımla sitemin blog kısmında sizlerleyim...

Menü çubuğundan "blog" kısmını tıklayarak bütün yazılara ulaşabilirsiniz.

Beğendiğiniz yazıları okuduktan sonra paylaşabilir ve altına yorum bırakabilirsiniz.

Yazılara Ulaşmak İçin:

gokhandumanli.com/blog

bottom of page